Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Hyperaktivita

Dobrý den,mám šestiletého syna a včera jsem byla sním na vyšetření na PPP,kvůli odkladu školní docházky.Mimo jiné mi bylo řečeno,že syn je hyperaktivní,že si máme jít k psychologovi,který nám diagnózu potvrdí.Co nás bude čekat na vyšetření a co v případě,jestli se diagnóza potvrdí.Trpíme na časté rýmy a záněty středouší.-Alergie zatím žádné.U staršího syna (16) hyperaktivita nebyla prokázána.Asi měl lehčí formu.ZŠ jsme zvládli celkem v pořádku,ikdyž s obtížemi.Mám i 18-ti měsíční dceru.Chci se zeptat,je možné,že bude i ona hyperaktivní?Děkuji za odpověď

Odpovědi na otázku

Hyperaktivita se někdy také označuje zkratkou ADHD attention deficit/hyperactivity disorder. Základními rysy tedy jsou nepozornost, hyperaktivita a impulzivita, které se mohou uplatňovat různou měrou a podle toho se také odvíjí terapie. Jejím základem je poučení rodičů o celé problematice, dále psychoterapie a léky. Vždy záleží na konkrétním situaci. Bohužel se zatím přesně neví, co je příčinou ADHD, a proto nelze snadno říct, jaké riziko má vaše dcera.