Poradna - Hyperaktivita

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Hyperaktivita

Nevíte někdo jestli na hyperaktivitu pomáhají hry nebo jestli se to nimi jen zhoršuje?

Odpovědi na otázku

hry určitě pomůlžou
Pro zmírnění hyperaktivity jsou různé relaxační hry, jako jsou například předváděné písničky, tzv. relaxace v pohybu, kdy děti bosi skáčou při rytmické hudbě.
Hry určite pomohou
určitě hry pomáhají,hodně zájmových činností,ne příliš náročné a soutěživé hry,střídat s odpočinkem
vyžaduje to trpělivost a trochu tolerance ve výchově
střídání aktivit, co nejširší záběr, hry jasně a spousty
Hry pomáhají.
trošku sportu pomuže mam neco podobneho přes den hyperaktivni ale večer zase padne za vlast
hry pomáhají, pomáhá střídání činností...při hyperaktivitě musíte dodržovat režim dítěte, většinou se tzto děti i snadněji unaví... navrhuji navštívit odborníka
Asi ukliňují hry jako Člověče nezlob se, karty, šachy...ale nevyloučila bych napřed to správné vyřádění se někde venku a pak klid...
na hyperaktivitu jsou vhodné společenské hry, na které se člověk musí soustředit a na nic jiného nemyslí. Také dělat či hrát hry postupně, nedělat více věcí najednou, jelikož na něco člověk určitě zapomene.
Hyperaktivita s poruchami soustředění u dětí ma mimo jiného má podle nového výzkumu i genetický původ. Neni ji jednoduchá zvladnut u detí doporučuji zmenit se poradit s odporníkem nebo si prečist knižky . Na každe díte je potřeba jiný přistup a hry jsou dobrá věc .
Je lepší dotyčného zabavit a tím se bude jeho mozek zabývat tí co dělá.Super nápad hrát hry.
určitě se to jimi nezhoršuje. naopak se při hře dítě učí soustředit nenásilnou formou.Pouze volte hry, které jsou bezpečné a které odpovídají věku a motorice dítěte
Na hyperaktivitu pomáhají hry na zklidnění, soustředění, přemýšlení, tvůrčí. V žádném případě nedoporučuji hry aktivní, bojové apod. Nedoporučuji ani počítačové hry nebo playstation atd., spíš si dítě potřebuje hrát s rodiči. Je třeba jej chválit za každou drobnost a nesetrvávat u hry, která jej přestala bavit.
Spíše než vydovádění pomáhá celkové zklidnění, tj. hrát spíše klidné hry a v rámci možností rozvíjet hl. jemnou motoriku, slovní projev a řečové schopnosti vůbec. Po divočejších hrách se doporučuje spíše uklidnění např. v náručí rodiče (věnuje se tomu např. Jiřina Prekopová, jejíž knihy velmi doporučuji)
Hyperaktivita je fyzický stav, který se projevuje abnormální aktivitou, impulzivností, vznětlivostí. Tyto vlastnosti sice mohou být přirozenou součástí osobnosti, avšak pokud se pro takového člověka stanou problémem (nebo pro ostatní) jedná se už o nemoc. Hyperaktivita je často spojována s ADHD, což je hyperaktivita s poruchou pozornosti. Také se může jednat o "nakažlivou náladu". Člověk, který je hyperaktivní, šíří své pocity, když je smutný, padá to i na ostatní v okolí, kteří se náhle také cítí smutně.
Dítěti je třeba dávat Omega 3 a lecitin, hyperaktivita se dá zmírnit civčení percepční metodou a někdy pomáhá i Psychowalkman. Není dobré dávat dítěti moc sladkostí a hlavně se snažit vyvarovat céček.
Je dobré vyzkoušet různé sporty či různá jídla a u nich pozorovat, zda se to lepší či horší.
To je samozřejmě individuální záležitost, je potřeba své dítě znát a vyzkoušet s ním hodně aktivit, při kterých ho pozorovat.
Je to velmi individuální.Každé dítě potřebuje jiný přístup. Náš 11letý syn chodil do juda a po roce toho musel nechat.Má problém se zúčastňovat hromadných sportovních aktivit.ADHD mu bylo diagnostikováno ve 3 letech.Tyto děti musíme chválit i za drobný úspěch.Je velice nutná dobrá spolupráce rodiny a školy.
L-karnitin Látka podobná vitaminu a skládá se ze dvou aminokyselin; podporuje činnost mozkových buněk a chrání je před jedovatými produkty, které vznikají při metabolismu síry. Tím zlepšuje situaci látkového transportu v určitých částech mozku. Ve studiích L-karnitin zmírnil impulzivní a těkavé chování hyperaktivních dětí. Potraviny v nichž je karnitin hojně obsažen, jsou krabi, maso (především jehněčí a hovězí), mléčné výrobky, rajčata, hrušky a rýže. Aby bylo trávení a účinnost karnitinu nejlepší, je potřeba, aby se tyto potraviny jedly k snídani. Se zřetelem na zásobení karnitinem je lepší k snídani chléb se sýrem, než músli, nebo chléb s marmeládou. Tělo si může L-kamitin také samo vyrobit. Předpokladem k tomu je ale dostatečné zásobení vitaminy B, především B12. U dětí nefunguje vlastní syntéza jako u dospělých, jsou proto odkázány na přísun karnitinu potravou. Vitaminy skupiny B Nejsou potřeba jen na tvorbu L-karnitinu, hrají také důležitou roli při látkové výměně v mozku. Vysoké dávky vitaminů však nepřinesou nic; v různých studiích se ukazuje, že nezpůsobují, aby se hyperaktivní děti zklidnily. Účinnější je úprava jídelníčku, zvýšení konzumace stravy bohaté na vitaminy řady B, to znamená, že chléb s marmeládou a músli ke snídani nahradíme chlebem se sýrem, nebo vejcem. Pečivo z bílé mouky nahraďte celozrnným (především žitným, kyselým). Kyselina gama-linolenová Zde se jedná o vícenenasycenou mastnou kyselinu, ze které se tvoří mozková transportní látka. U hyperaktivních dětí je často stav kyseliny linolenové velmi špatný. K přirozeným dodavatelům mastných kyselin patří semena konopí, pupalky, lnu a brutnáku. Kromě toho jsou důležité mastné kyseliny v angreštu a černém rybízu. Pro děti je vhodné sáhnout po brutnákových kapslích, protože neutrálně chutnají. Terapeutická dávka je kolem 12,5 mg gama-kyseliny linolenové na kilogram váhy.
Myslím, že nezhoršuje ba naopak dítě to vyžaduje. Dopřejte mu tedy hry dle jeho potřeb, pozor nezaměňujte potřeby s rozmary. Zakazujte mu tedy jen nesmyslné hry, kdy dochází např. k ničení věcí,špinění a podobně. Hry by měli být spontanní avšak pod Vaším nenápadným dohledem. V případě že dítě zaúkolujete nějakou činností, nejspíš ho to nebude bavit,. Buďte na něj hodná, milá a především velmi trpělivá. Dítě hodně chvalte, cení se i snaha. Přeji hodně štěsté
Nevím jaké hry myslíte, ale na hyperaktivitu pomáhá joga na sklidnění. Je i dětská joga.